Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΣΗ


Την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής! Ειδικότερα, στη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε αναφέρει χαρακτηριστικά πως:
«Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα ιδιωτικής χρήσης μεικτού βάρους μέχρι 4 τόνων και τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης εξαιρούνται των περιορισμών κυκλοφορίας στην περιοχή της Αττικής και Θεσσαλονίκης που καθορίστηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του νόμου 1959/1991 εφόσον η τεχνολογία πληροί εκ κατασκευής τις προδιαγραφές του κανονισμού 715/07 της 20ης Ιουνίου 2007 (Euro 5 και Εuro6) ή μεταγενέστερες».

Με πολύ απλά λόγια, με την προϋπόθεση οι κινητήρες τους να καλύπτουν τις προδιαγραφές ρύπων Euro5 και άνω τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά ΙΧ και τα επαγγελματικά φορτηγά άνω των 4 τόνων δεν θα έχουν απολύτως κανένα περιορισμό για την κυκλοφορία τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η άρση της απαγόρευσης των diesel που θεσπίστηκε το 1991 προκειμένου να μειωθεί η ρύπανση της ατμόσφαιρας σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μέτρο που αδιαμφισβήτητα απέτυχε εάν κρίνουμε από την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές τις πόλεις σήμερα, αναμένεται να αλλάξει άρδην το τοπίο στην αγορά και να στρέψει όλο και περισσότερους αγοραστές σε αυτόν τον πιο οικονομικό και οικολογικό τρόπο μετακίνησης.

Η αγορά βρίθει από diesel νέας τεχνολογίας σε όλες τις κατηγορίες και για όλα τα βαλάντια, οπότε οι ενδιαφερόμενοι ας σπεύσουν προκειμένου να επωφεληθούν και από το πρόγραμμα απόσυρσης αλλά και τις προσφορές που τρέχουν!
e-go.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου