Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η νέα εφαρμογή "e-Παράβολο" καταργεί τις ουρές


Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε από τα τέλη Ιανουαρίου η εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο). Το 2014 μας υπόσχεται λιγότερες εικόνες από συνωστισμό στις εφορίες χάρη στο ηλεκτρονικό παράβολο το οποίο αντικαθιστά 1.800 χαρτάκια παραβόλων.

Μετά την επιτυχημένη πιλοτική λειτουργία της εφαρμογής με παράβολα του υπουργείου «Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων» πλέον στην εφαρμογή «e-Παράβολο» εντάσσονται και φορείς που υπάγονται στα υπουργεία Άμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών και Εργασίας.

Ακόμη, μέσω του «e-Παράβολο» θα καταβάλλονται παράβολα και για τον ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Πλέον, οι πολίτες με λίγα κλικ από τον υπολογιστή τους θα μπορούν να γλιτώνουν πολύτιμο χρόνο για παράβολα όπως: διαβατηρίου, ανανέωσης άδειας οδήγησης, ΚΤΕΟ, μεταβίβασης αυτοκινήτου, διπλώματος οδήγησης, νομιμοποίηση αυθαιρέτων, μήνυσης, γάμου, προξενικά παράβολα κλπ.

Για την χορήγηση ηλεκτρονικού παραβόλου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) επιλέγοντας από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή «e-Παράβολο».

Ο φορολογούμενος συμπληρώνει τα στοιχεία του, πατά το κουμπί «υποβολή» και λαμβάνει μήνυμα στο email του με τον κωδικό εξόφλησης και έναν μοναδικό ψηφιακό κωδικό που αποτελεί το e-παράβολο.

Με αυτό τον κωδικό, το παράβολο εξοφλείται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ. Από τις αρχές Φεβρουαρίου η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται και μέσω πιστωτικής κάρτας.

Την ίδια ώρα, μεγάλο είναι το όφελος και για τον κρατικό μηχανισμό καθώς «απελευθερώνονται» 200 εφοριακοί που απασχολούνταν στα παράβολα και οι οποίοι θα μπορέσουν να απασχοληθούν σε πιο «παραγωγικές» θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου