Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ηλεκτρικό IX εκφωνεί στον οδηγό μηνύματα από το Facebook και το Twitter

Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν οι χρήστες είναι να δίνουν φωνητικές εντολές στο αυτοκίνητο  
Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στην Ελβετία παρουσιάστηκε το Rinspeed BamBoo, το πρώτο «online αυτοκίνητο».

Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο τζιπάκι το οποίο μπορεί να εκφωνεί στον οδηγό τα κάθε είδους μηνύματα που του έχουν στείλει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, το Facebook ή το Twitter.

Όπως αναφέρει Το Βήμα Online, το Rinspeed μπορεί να περιηγείται στο Διαδίκτυο εκτελώντας φωνητικές εντολές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο οδηγός είναι να συνδέσει την ηλεκτρονική συσκευή με την οποία μπαίνει στο Ίντερνετ (κινητό τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή κλπ) σε μια ειδική υποδοχή που υπάρχει στο αυτοκίνητο.
«Η τεχνολογία αναπτύχθηκε έτσι ώστε να επιτρέπει στον οδηγό να έχει επαφή με την ηλεκτρονική του αλληλογραφία χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από την οδήγηση» δήλωσε στην «Daily Mail» o Κει Ρόμπινσον, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Designers Harman.

Ο οδηγός μπορεί επίσης να δίνει φωνητικές εντολές στο αυτοκίνητο και για άλλες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα, την αναζήτηση ραδιοφωνικού σταθμού. Το Rinspeed BamBoo -το οποίο οφείλει το όνομά του στις ίνες μπαμπού που περιέχουν πολλά μέρη του εσωτερικού του- εξυπηρετεί παράλληλα και τους επιβάτες αφού ενσωματώνει σύστημα ασύρματης δικτύωσης (W-Fi) επιτρέποντάς τους να σερφάρουν στο Ίντερνετ ή να ανταλλάσσουν δεδομένα με τις δικές τους ηλεκτρονικές συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου