Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Εναρξη Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), συνδιοργανώνουμε για 4η συνεχή χρονιά την Εβδομάδαγια την Οδική Ασφάλεια από τις 17 έως τις 24 Μαρτίου 2011 με πανελλαδικές δράσεις, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων (επισυνάπτεται προκαταρκτικό πρόγραμμα).

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας αυτής καθώς και του ευρωπαϊκού προγράμματος PRAISE θα διεξαχθεί στην έναρξη της εν λόγω Εβδομάδας, Συνέδριο/σεμινάριο με θέμα «Οδική Ασφάλεια και Εργασία» σε συνεργασία με το European Transport Safety Council (ETSC) στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ακαδημίας 20), στις 17 Μαρτίου 2011 και ώρα 12:00-18:00, παρουσιάζοντας αρχικά τις δράσεις της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (επισυνάπτεται το πρόγραμμα).

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα PRAISE στοχεύει να βελτιώσει την οδική ασφάλεια που σχετίζεται με την εργασία. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Fundaciòn MAPFRE, το Γερμανικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας (DVR) και το Ελβετικό Συμβούλιο για την Πρόληψη των Ατυχημάτων (bfu). Στοχεύει «να εγκωμιάσει» τις καλύτερες πρακτικές προκειμένου να βοηθηθούν οι εργοδότες στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν υψηλά πρότυπαΟδικήςΑσφάλειας για τους υπαλλήλους και τα στελέχη τους. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, το ETSC οργανώνει μια σειρά σεμιναρίων σε επιλεγμένα κράτη μέλη φέρνοντας μαζί στο κρίσιμο αυτό ζήτημα τις επιχειρήσεις, τους Διευθυντές Ασφάλειας των εταιρικών τους στόλων/οχημάτων, την Κυβέρνηση και εμπειρογνώμονες της Οδικής Ασφάλειας.

Στο πρόγραμμα θα συμπεριληφθούν μέτρα που θα βελτιώσουν τα θέματα της οδικής ασφάλειας για τον εταιρικό στόλο ιδιαίτερα και την Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα γενικότερα (Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση Αγγλικά-Ελληνικά).

Επιπλέον, στις 24 Μαρτίου 2011 θα εορτασθεί και η «Ευρωπαϊκή ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και αφίσας.

Παράλληλα θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια με την υποστήριξη των μελών, των επιστημονικών στελεχών και των εθελοντών μας, με τη στήριξη και την ευθύνη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” και του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων στην αίθουσα του ΜΕΤΡΟ/Σύνταγμα στις 21-23/3.
Σχετικά Αρχεία:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ/ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ (GR)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ/ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ (ΕΝ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου