Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Οδηγώ μηχανή,σέβομαι τον εαυτό μου και τους άλλους

Μηχανή και ελευθερία-ταχύτητα-ευκολία συνήθως πανε μαζι.. Αυτό δεν σημαίνει οτι οσοι οδηγούμε μηχανές είμαστε υπεράνω όλων, αναισθητοι και ασύδοτοι. 

Με τα μηχανάκια πάμε στην δουλειά μας σε κλάσμα του χρόνου που θέλει κάποιος με το αυτοκίνητο, παρκάρουμε σε 4 δευτερόλεπτα όταν ο άλλος απλά δεν παρκάρει ποτέ… Μπορούμε να δεχθούμε από ένα οδηγό αυτοκινήτου που είναι μιάμιση ώρα στην κίνηση να 'σαλτάρει' και να κάνει κάτι αψυχολόγητο, επικίνδυνο ή απλά αγενές. Δεν μπορώ (εγώ τουλάχιστον) να το δεχθώ από ανθρώπους που δεν ταλαιπωρούνται, έχουν ηρεμία σκέψης (γιατί ξέρουν ότι χρειάζονται το πολύ 10-20 λεπτά για να πάνε οπουδήποτε μέσα στην πόλη), ενώ γνωρίζουν ποσό ευάλωτοι είναι σε σοβαρούς τραυματισμούς από μικρά ή μεγάλα ατυχήματα.. 

Υπάρχει κάποιος λόγος για την άσχημη, αγενή και τριτοκοσμική συμπεριφορά προς τους άλλους (πεζούς, αναβατές και οδηγούς) που έχουν πολλοι αναβάτες μηχανών; 

Αξίζει να σκέφτονται οι άλλοι χρήστες του δρόμου 'κοίτα το μ@λ@κιστήρι τι κάνει';. 

Δεν ντρεπόμαστε που το ξέρουμε ότι το λένε; 

Αξίζει να οδηγούμε 'δίχως αύριο' ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, αδιαφορώντας για τα πάντα και κυρίως για την ζωή μας; Θεωρούμε τους οδηγούς αυτοκινήτου κακομοίρηδες και ταλαίπωρους και εμπόδια στον δρόμο μας, θεωρούμε ότι είναι φυσιολογικό να 'σκουντήσουμε' με τον τσαμπουκά μας τον άλλο μηχανόβιο και να του πάρουμε την θέση κλέβοντας του το μισό μέτρο κενό που έχει με τον μπροστινό του, θεωρούμε ότι οι πεζοί είναι γαϊδούρια που μας ενοχλούν όταν είμαστε πάνω στην διάβαση. Θεωρούμε ότι για κάποιο περίεργο λόγο ότι είναι φυσιολογικό να ξυπνήσουμε 3 δήμους με την super-dοοper racing εξάτμισή μας ή, αντίθετα, να συρθούμε με το χωρίς φώτα-φλάς-καθρέπτες καταρρέον σαράβαλο μας λες και δεν είμαστε μηχανάκια αλλά 'πεζοί με ρόδες' και να φερόμαστε ανάλογα. 

Ας τα σκεφτούμε όλα αυτά και ας αλλάξουμε λίγο την συμπεριφορά μας προς κάτι πιο ευγενικό, προς κάτι που αρμόζει σε ανθρώπους και όχι σε 'πιθήκους με ομιλία'. 

Σίγουρα όλοι εκνευριζόμαστε όταν μπλοκάρουμε πίσω από αυτοκίνητα και δεν έχουμε χώρο, αλλά μπορούμε να βάλουμε νεκρά και να χαζέψουμε τα αμάξια και τους οδηγούς!! Γιατί ξέρουμε ότι σήμερα αντί για 15 λεπτά θα κάνουμε 16 να πάμε στην δουλειά μας.. 
Όλοι εκνευριζόμαστε όταν μπροστά μας είναι μια πιο αργή ή μεγάλη μηχανή που δεν χωράει να 'χωθεί' οσο εμείς και δεν μπορούμε να περάσουμε, αλλά αν δεν έχουμε χώρο καλύτερα να αλλάξουμε γραμμή και θα κινηθούμε ανάμεσα από άλλες λωρίδες. Ας μην πετάξουμε τον άλλο μηχανόβιο πάνω στα αμάξια δείχνοντας την ευγενική καταγωγή μας. 

Ας χαρούμε την ευκολία και την άνεση που μας δίνουν οι 2 ρόδες. Αλλά όχι όλα για την πάρτη μας βρε παιδιά... 

Τα παρακάτω δείχνουν λάθη στην οδήγηση, λάθος χρήση της μηχανής αλλά και μερικές καθημερινές 'γαίδουριές' από οδηγούς μηχανών. Δεν συζητάμε για παραβάσεις του εισπρακτικού ΚΟΚ, συζητάμε για απλή, καθημερινή μετακίνηση, σε κοινωνία σκεπτόμενων ανθρώπων όχι ανεγκέφαλων ή αγρίων ζώων. 






Πηγή

2 σχόλια:

  1. Η χρήση της μηχανής είναι μια λύση για τους αναβάτες, ιδιαίτερα στην πόλη. Σκοπός, όμως, είναι αυτή η λύση να μην γίνεται πρόβλημα για τους οδηγούς αυτοκινήτων και τους πεζούς.

    Terry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οδηγώντας μηχανή και σερφάροντας αρκετά μπορώ να πω αξιέπαινη προσπάθεια συνολικά για σχολή οδηγών

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή