Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Οδήγηση και Ασφάλεια το καλοκαίρι

Για 8 ημέρες η Θεσσαλονίκη ζει σε ρυθμούς οδικής ασφάλειας. Η Νομαρχία Θεσσαλονίκη, το περιοδικό Auto Τρίτη και το Mediterranean Cosmos, διοργανώνουν από 1 έως 8 Ιουνίου μια ξεχωριστή εκδήλωση, ενημερώνοντας το κοινό για τους οδικούς κινδύνους του καλοκαιριού. 

Στόχος της κοινωνικής αυτής προσπάθειας είναι το να συμβάλουμε, όλοι μαζί, στη μείωση των πολλών τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία σημειώνονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο, την εποχή που αποδεδειγμένα μετακινούμαστε πολύ περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του χρόνου, τόσο προς και από τις παραλίες τα Σαββατοκύριακα, όσο και κατά τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Για 8 ημέρες σε κεντρικό εξωτερικό χώρο του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, ομάδα ειδικών αποτελούμενη από τεχνικούς αυτοκινήτων, δικαστικούς πραγματογνώμονες, ποδηλάτες της ομάδας Bike Respect και το δημοσιογραφικό επιτελείο του Auto Τρίτη, ενημερώνει το κοινό για τους καλοκαιρινούς κινδύνους των δρόμων, για τη σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου εν όψει των διακοπών, αλλά και για την προσοχή που πρέπει να έχουμε στους ποδηλάτες ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού. Επιπλέον γίνονται ενημερώσεις για το αλκοόλ, το οποίο ευθύνεται για το 40%,τουλάχιστον, των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, και παράλληλα μοιράζονται αλκοολόμετρα μιας χρήσης.

Ειδικό έντυπο ασφάλειας
Κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων, οι επισκέπτες του Mediterranean Cosmos έχουν την ευκαιρία να πάρουν χρηστικά αναμνηστικά αλλά και ένα ειδικό πολυσέλιδο έντυπο που δημιουργήθηκε ειδικά γι αυτό το σκοπό. Η θεματολογία του με τίτλο «Οδήγηση & Ασφάλεια το καλοκαίρι», περιλαμβάνει θέματα για τους κινδύνους κατά την περίοδο του καλοκαιριού, για την προσοχή που πρέπει να δείχνουμε στους ποδηλάτες, τη σωστή οδήγηση στον ανοιχτό δρόμο, τις επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών, τις επιπτώσεις του αλκοόλ στην οδήγηση, τα παιδικά καθίσματα και τη μεταφορά φορτίων με το αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου