Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η F1 στην Ισπανία και το φοβερό ατύχημα του Νικ Χάιντφελντ

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν το μονοθέσιό του τυλίχθηκε στις φλόγες μίλησε ο Νικ Χάιντφελντ, ο οποίος δεν φοβήθηκε, όπως δήλωσε. Δείτε το τρομακτικό βίντεο.

Ο μεγάλος άτυχος του τριημέρου της Ισπανίας είναι μέχρι στιγμής ο Νικ Χάιντφελντ, ο οποίος είδε το μονοθέσιό του να καίγεται στο τρίτο μέτος των ελεύθερων δοκιμών.

Ο ίδιος μπορεί να μην φοβήθηκε όπως είπε, αλλά σύμφωνα με τις δηλώσεις του η φωτιά ήταν η χειρότερη που έχει δει.

"Ήταν η χειρότερη φωτιά που έχω δει στην καριέρα μου, δεν φοβήθηκα, αλλά προσπάθησα να βγω από το μονοθέσιο μου όσο πιο γρήγορα γινόταν", ανέφερε ο Γερμανός πιλότος για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

"Δεν καταφέραμε να συμμετάσχουμε στις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς ο χρόνος από τις τρίτες ελεύθερες δοκιμές μέχρι τις κατατακτήριες ήταν ελάχιστος για να επιδιορθωθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη φωτιά. Το καλό είναι ότι έχουμε αρκετά αχρησιμοποίητα σετ μαλακών ελαστικών, κάτι που θα μας βοηθήσουν πολύ στον αγώνα".

Δείτε το βίντεο:

Την παντοκρατορία του Σεμπάστιαν Φέτελ στις pole position έσπασε ο Μαρκ Γουέμπερ, με τον Αυστραλό να ξεκινά στον αγώνα της Ισπανίας από την 1η θέση, για πρώτη φορά φέτος. 2ος ο Φέτελ, ο Χάμιλτον συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Ο ήλιος στο χωριό Μοντμελό, όπου βρίσκεται η πίστα της Καταλωνίας προδιέθετε ότι θα παρακολουθήσουμε ευχάριστα τις κατατακτήριες δοκιμές.

Η Red Bull είχε δείξει από την αρχή του τριημέρου ότι θα είναι εκείνη που θα έχει τον πρώτο λόγο όσον αφορά στην pole position και εν συνεχεία στο νικητή του μεγάλου αγώνα της Κυριακής.

Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε, με τον Μαρκ Γουέμπερ να κάνει τον ταχύτερο χρόνο και να μην επιτρέπει στον teammate του, Σεμπάστιαν Φέτελ, να πανηγυρίσει την 5η pole position σε ισάριθμους αγώνες.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι "μεγάλοι" του σπορ, με τους Μπάτον, Χάμιλτον, Γουέμπερ, Φέτελ και Σουμάχερ να ρίχχνουν τους χρόνους, αλλά ένας ήταν τελικά ο πιο γρήγορος: Ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με το 1:22:960 ολοκλήρωσε τιην προσπάθειά του στην κορυφή.

Οι πιλότοι που δεν κατάφερνα να συνεχίσουν στην ημιτελική φάση ήταν οι: Τρούλι, Μπαρικέλο, Γκλοκ, Λιούτσι, Καρθικέγιαν, Ντ' Αμπρόσιο, και Χάιντφελντ (δεν ξεκίνησε καν).

Μίλησε ο Φέτελ...

... στη δεύτερη περίοδο. Ο Γερμανός με το 1:21:540 που σημείωσε δεν έδωσε περιθώρια αντίδρασης στους Γουέμπερ, Μπάτον, Μάσα, Χάμιλτον και Αλόνσο που το ακολουθούσαν. Έκπληξη αποτέλεσε το πλασάρισμα του Παστόρ Μαλντονάδο στην 8η θέση.

Τελικά οι δέκα πιλότοι που βρέθηκαν στην τελική μάχη για την pole position ήταν οι: Φέτελ, Γουέμπερ, Μπάτον, Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ, Σουμάχερ, Αλόνσο, Μαλντονάδο, Πετροβ και Μάσα.
Η σειρά εκκίνησης:

1. Γουέμπερ, Red Bull, 1:20.981
2. Φέτελ, Red Bull, +0.200
3. Χάμιλτον, McLaren, +0.980
4. Αλόνσο, Ferrari, +0.983
5. Μπάτον, McLaren, 1.015
6. Πετρόφ, Renault, +1.490
7. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +1.618
8. Μάσα, Ferrari, +1.907
9. Μαλδονάτο, Williams, +1.971
10. Σουμάχερ, Mercedes
11. Μπουεμί, Toro Rosso
12. Πέρες, Sauber
13. Αλγουερσουαρί, Toro Rosso
14. Κομπαγιάσι, Sauber
15. Κοβαλάινεν, Lotus
16. Ντι Ρέστα, Force India
17. Σούτιλ, Force India
18. Τρούλι, Lotus
19. Μπαρικέλο, Williams
20. Γκλοκ, Virgin
21. Λιούτσι, HRT
22. Καρθικέγιαν, HRT
23. Ντ’αμπρόσιο, Virgin
24. Χάιντφελντ, Renault
http://www.auto24.gr/

Η τηλεοπτική μετάδοση όπως πάντα από τον Alpha με την εκπομπή F1 Countdown που θα ξεκινήσει στις 14:00 με τα κυριότερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών και θα συνεχιστεί με συνεντεύξεις των Βιτάλι Πετρόφ (πιλότος Renault), Τζέιμς Άλισον (τεχν. διευθ. Renault), Πωλ Χέμπερι (αγ. διευθ. Pirelli) και Νίκου Τομπάζη (επικεφαλής σχεδιασμού Ferrari).
Καλεσμένος του Τάκη Πουρναράκη στο στούντιο για το σχολιασμό του GP θα είναι ο οδηγός αγώνων Σταμάτης Κατσίμης.

F1 Countdown: 14:00
Εκκίνηση αγώνα: 15:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου