Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

"Διπλή" ανάκληση για Mitsubishi Outlander

Την ανάκληση Mitsubishi Outlander πραγματοποιεί η εταιρεία Ιάσων A.Ε.Β.E., επίσημος εισαγωγέας - διανομέας της ιαπωνικής φίρμας στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Πρόκειται για το μοντέλο Outlander με κινητήρα 2.0 DiD diesel. Η ανάκληση είναι συμπληρωματική παλαιότερης και αφορά 506 αυτοκίνητα με ημερομηνία παραγωγής από 2007 έως 2009 και στα οποία η καλωδίωση της μονάδας ελέγχου του κινητήρα λόγω του τρόπου τοποθέτησης υπάρχει περίπτωση να έρχεται σε επαφή με το αντικλεπτικό στήριγμα.

Στην περίπτωση που υπάρχει επαφή, η καλωδίωση ενδέχεται να φθαρεί και να προκληθεί βραχυκύκλωμα. Ως συνέπεια ενδέχεται η μίζα να λειτουργεί συνεχώς, με τον κινητήρα σε λειτουργία, με κίνδυνο υπερθέρμανσής της.

Επίσης ανακαλούνται τα Outlander, στις εκδόσεις που δεν εξοπλίζονται με εμπρός ηλεκτρικά καθίσματα. Η ανάκληση αφορά 400 αυτοκίνητα με ημερομηνία παραγωγής το 2008 και στα οποία υπάρχει μια ελεύθερη φύσα στην καλωδίωση του πατώματος κάτω από τα μπροστινά καθίσματα.

Οι ακροδέκτες αυτής ενδέχεται να παρουσιάσουν οξείδωση, όταν οι επιβάτες εισέρχονται στην καμπίνα μεταφέροντας υγρασία (από χιόνι, βροχή ή άλλα υγρά), η οποία διαπερνά τη μοκέτα του αυτοκινήτου.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο επίσημων συνεργείων Mitsubishi Motors σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και διορθωτικές ενέργειες που απαιτούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Ιάσων Α.Ε.Β.Ε. στο τηλέφωνο 210 3483784(κα Λιναρδάτου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου