Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη αεροσκαφών στο Air Show στο Τατόι!


Ένα μοναδικό θέαμα στους ελληνικούς αιθέρες κατάφεραν να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στο δεύτερο διεθνές αεροπορικό show με τίτλο Athens Flying Week, που πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου από την Παρασκευή ως την Κυριακή.


Ακροβατικά που κόβουν την ανάσα, χαμηλές διελεύσεις πολεμικών αεροσκαφών, ελικόπτερα που στροβιλίζονται στον αέρα με εκκωφαντικό θόρυβο, ελαφρά αεροσκάφη σε άψογους σχηματισμούς, καθώς και ρίψεις αλεξιπτωτιστών ελεύθερης πτώσης ήταν το θέαμα που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στο 3ήμερο show στο Τατόι.

Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE και ο Πέτρος Χόντος ήταν εκεί και εξασφάλισαν πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση, που εντυπωσίασε τον κόσμο.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και οι καλύτεροι πιλότοι ακροβατικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στον κόσμο, όπως οι Φρανσέσκο Φορναμπάιο, Λούκα Μπερτόσιο, Γιούργκις Κέρις και οι Έλληνες Δημήτρης Βερβερέλης και Ηλίας Σοφιανός.
Οι βετεράνοι πιλότοι που συγκροτούν τους Blu Circe, με σχηματισμούς από 4 αεροσκάφη, εκτέλεσαν ακροβατικά ακριβείας καθώς το ακροπτερύγιο του ενός αεροπλάνου απέχει ελάχιστα εκατοστά από το ακροπτερύγιο του άλλου και δίνουν την εντύπωση ότι είναι κολλημένα.

Εκτελούν όλα μαζί μανούβρες με άψογο συγχρονισμό οριζοντιώνονται ή ανεβαίνουν κάθετα στους ουρανούς, αλλάζουν σχηματισμούς και περιστρέφονται.

Την αεροπορική γιορτή συμπλήρωσαν και τρία υπερελαφρά αεροπλάνα από την Ιταλία με πιλότους που πετούν παρόλο που έχουν καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι, τους WeFly.
Ακόμη, το ιστορικό αεριωθούμενο αεροσκάφος Alpha Jet της ομάδας Flying Bulls βρέθηκε στην Ελλάδα για να προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα στο πλαίσιο του Athens Flying Week.

Η ομάδα των “ακροβατών του αέρα” της Red Bull με πιλότο τον Philipp Haidbauer και συγκυβερνήτη τον Daniel Angerer, προσφέροντας στο κοινό μια απίστευτη εναέρια επίδειξη με ελιγμούς που κόβουν την ανάσα.

Δείτε φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου