Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μεγάλη νίκη του Παναιτωλικού επί της Ξάνθης με 2-0 (βίντεο)


Ενας σοβαρός και πειθαρχημένος Παναιτωλικός,με καινούργια πρόσωπα στην ενδεκάδα του πέτυχε μεγάλη νίκη απέναντι σε μία μεγάλη και με επιθετικές αρετές ομάδα της Ξάνθης κι έφτασε τους 10 βαθμούς.

Σ' ένα γεμάτο γήπεδο Παναιτωλικός και Ξάνθη αναμετρήθηκαν σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία τους για αγώνα πρωταθλήματος (είχαν παίξει και στις 21 Νοεμβρίου του  1979 σε αγώνα νοκ-άουτ του κυπέλλου Ελλάδος με νικητή τον Παναιτωλικό 1-0).


Ο Μπάμπης Τεννές ξεκίνησε τον Παναιτωλικό με τρεις αλλαγές στη σύνθεσή του!Δυό παίκτες να ντεμπουτάρουν στην ενδεκάδα του,πρόκειται για τους Μητρόπουλο και Ντολεζάι,ο πρώτος μάλιστα ευτύχησε ν' ανοίξει το σκορ στο 35' με κεφαλιά μετά από ωραία ασίστ του Χαριστέα.Αλλά κι ο δεύτερος,ο Ντολεζάι φαίνεται να δένει καλύτερα με τον Εντζεγκέλε στο κέντρο της άμυνας,που μέχρι τώρα ήταν η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας.Και η έκπληξη ήταν ο Θεοδωρίδης,που έμεινε στον πάγκο και μπήκε στο τελευταίο μισάωρο (57΄) στη θέση του Μπουμάλ.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό,με την Ξάνθη να φαίνεται πιο δυνατή αλλά κι ο Παναιτωλικός έδειξε από το εικοσάλεπτο και μετά  ότι είχε στόχο το τρίποντο.
Λίγο πριν την επιτυχία του γκολ άλλη μία κεφαλιά του Κούσα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Μία τρύπα που ανακάλυψε ο επόπτης στην εστία του Μπλάζιτς καθυστέρησε ελαφρώς την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου,το οποίο ήταν πλούσιο σε φάσεις συμπεριλαμβανομένων του δεύτερου  γκολ του Παναιτωλικού,το δοκάρι του Ρότσα και την αποβολή του Εντιμάρ στη φάση του πέναλτι.

Η είσοδος του Βλαχοδήμου έκανε την Ξάνθη πιο επικίνδυνη επιθετικά με τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να διαφυλάξει το πολύτιμο προβάδισμα στο σκορ.

Και στο 65΄ ένα κλέψιμο της μπάλας και μια καταπληκτική έφοδος του Καμαρά έφερε το πέναλτι και το δεύτερο γκολ για τον Παναιτωλικό με την ταυτόχρονη αποβολή του Εντιμάρ (τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή) για την Ξάνθη.Το πέναλτι εκτέλεσε όμορφα ο Ρότσα κι έγραψε το τελικό 2-0.

Μετά το γκολ και με παίχτη παραπάνω ο Παναιτωλικός βγήκε στην επίθεση χάνοντας μια καλή ευκαιρία με το Θεοδωρίδη στο 72' και ένα δοκάρι στο 74΄με εκπληκτικό φαλτσαριστό πλασέ του Ρότσα.

Στο 76' ο Μαρσελίνιο με χτύπημα φάουλ πέτυχε γκολ για την Ξάνθη,που δεν μέτρησε αφού ο διαιτητής δεν είχε δώσει εντολή για την εκτέλεση.Η φάση αυτή προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του πάγκου της ακριτικής ομάδας.Στη συνέχεια εκπληκτικό σουτ του Βλαχοδήμου απέκρουσε ο Μπλάζιτς.

Μια φάση χάρμα ειδέσθαι στο 88' από το ένα-δύο των Αντι και Καμαρά δεν επιβραβεύτηκε με γκολ!
Τρία απανωτά κόρνερ της Ξάνθης στο 89' πέρασαν ανεκμετάλλευτα κι αμέσως μετά ο δαιμόνιος Μαρσελίνιο μπήκε μόνος του στην περιοχή αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Αξίζει να σημειωθεί το θερμό χειροκρότημα που εισέπραξε ο Αγγελος Χαριστέας κατά την αντικατάστασή του.Οπως αξιοσημείωτο είναι και το καινούργιο πρόσωπο που έδειξε η ομάδα με τους Μητρόπουλο και Ντολεζάι στην ενδεκάδα της!

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Εντζεγκέλε, Ντολεζάι, Άντι, Κούσας, Μητρόπουλος, Ρότσα (82' Σιόντης), Μπουμάλ (57' Θεοδωρίδης), Καμαρά, Χαριστέας(87' Μπαμόγκο)

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Βάλλας, Στάσιακ, Εντιμάρ, Μάρα(53' Βλαχοδήμος), Ντίκα (59' Βασιλακάκης), Ντάνι, Μαρσελίνιο, Πόι (70' Καζάκης), Μαρκόφσκι
από Γηγενής Αγρινιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου