Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

FORMULA 1 - Pole position για το Μαρκ Γουέμπερ!


Τελικά, ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν είναι όσο ανίκητος δείχνει στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Έχει συναγωνισμό και μάλιστα εκ των έσω, αφού ο Μαρκ Γουέμπερ είναι αυτός που θα ξεκινήσει από την θέση στον 13ο αγώνα της χρονιάς που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Γερμανία, και συγκεκριμένα στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.
Για τρίτη φορά φέτος και εννιά σε σύνολο, ο Αυστραλός θα εκκινήσει από την πρώτη θέση, με τη Red Bull να σπάει και πάλι τα χρονόμετρα, αφού ο Φέτελ βρέθηκε στην 3η θέση. Όσον αφορά την 2η, σε αυτή θα βρεθεί ο Λιούις Χάμιλτον. Γενικότερη απογοήτευση για τον Φέτελ, αφού στο Γκραν Πρι της πατρίδας του θα περίμενε σαφώς κάτι καλύτερο.
Συνεχίζουν να προβληματίζουν με την αστάθειά τους οι οδηγοί της Ferrari. Ο Αλόνσο δεν κατάφερε να διατηρήσει το ρυθμό που είχε στις ελεύθερες δοκιμές, αφού πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον ομόσταβλό του Φελίπε Μάσα.

Εκτός ο Χάιντφελντ!

Στο τελευταίο λεπτό οι Σουμάχερ και Σούτιλ πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, την ώρα που ο Πετρόφ άφησε εκτός δεκάδας τον ομόσταβλό του Νικ Χάιντφελντ. Πολύ καλή για ακόμη μία φορά ήταν ο Άντριαν Σούτιλ, ο οποίος πλασαρίστηκε στην όγδοη θέση. Στον αντίποδα βρέθηκε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο οποίος έμεινε εκτός τελικού, όπως και ο ομόσταβλός του Σέρχιο Πέρες, επιβεβαιώνοντας την κακή σεζόν της Williams.
Ταχύτερος της περιόδου ήταν ο Λιούις Χάμιλτον. Εκτός τελικού έμειναν οι εξής: Χάιντφελντ (Renault), Ντι Ρέστα (Force India), Μαλδονάτο- Μπαρικέλο (Williams), Πέρες (Sauber), Μπουεμί- Αλγκουερσουαρί, (Toro Rosso)

Χωρίς εκπλήξεις

Με τον καιρό να μην επιφυλάσσει εκπλήξεις στις ομάδες, οι περισσότεροι πιλότοι βγήκαν με τη μεσαία γόμα για το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών. Τα χρονόμετρα «έσπασαν» όσοι δοκίμασαν να τρέξουν με τη μαλακή γόμα, κάτι που έκανε και ο Φελίπε Μάσα, ο ταχύτερος πιλότος της περιόδου.
Ωστόσο, η Ferrari αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τη μαλακότερη γόμα της Pirelli, αφού ο χρόνος του μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν του έδινε το εισιτήριο για τη δεύτερη περίοδο. Μικρή έξοδο είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος φαίνεται να μην μπορεί εύκολα να κρατηθεί εντός πίστας, όπως και ο Καμούι Κομπαγιάσι.
Εκτός της δεύτερης περιόδου έμειναν οι εξής: Κομπαγιάσι (Sauber), Κοβαλάινεν - Τσάντχοκ (Lotus), Γκλοκ -Ντ αμπρόσιο (Virgin)-, Λιούτσι- Ρικιάρντο (HRT).

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Γουέμπερ, Red Bull, 1:30.079
2. Χάμιλτον, McLaren, +0.055
3. Φέτελ, Red Bull, +0.137
4. Αλόνσο, Ferrari, +0.363
5. Μάσα, Ferrari, +0.831
6. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +1.184 +1.209
7. Μπάτον, McLaren, +1.209
8. Σούτιλ, Force India, +1.931
9. Πετρόφ, Renault, +2.108
10. Σουμάχερ, Mercedes, +2.403
11. Χάιντφελντ, Renault
12. Ντι Ρέστα, Force India
13. Μαλδονάτο, Williams
14. Μπαρικέλο, Williams
15. Πέρες, Sauber
16. Μπουεμί, Toro Rosso
17. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso
18. Κομπαγιάσι, Sauber
19. Κοβαλάινεν, Lotus
20. Γκλοκ, Virgin
21. Τσάντχοκ, Lotus
22. Νταμπρόσιο, Virgin
23. Λιούτσι, HRT
24. Ρικιάρντο, HRT
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου